Scooter schade herstel en taxatie bij Two Wheels Service Amsterdam

Schade aan je scooter is super vervelend, dat begrijpt Two Wheels Service Amsterdam als geen ander. Nog maar weg te denken aan alle stappen die moet volgen om alles op te lossen. Wees gerust, Two Wheels Service Amsterdam staat klaar om jou met jouw scooter schade te helpen. Op deze pagina hebben we alles voor jou op een rijtje gezet zodat je precies weet wat je moet doen. Hier onder hebben we alle informatie over de scooter schade procedure, een stappenplan ter duidelijkheid, welke schadeposten je kan claimen, onze ophaal- en brengservice en tips wat te doen na een aanrijding.

Scooter schade Amsterdam Two Wheels Service

De procedure is dat jij als allereerst het schadeformulier volledig ingevuld opstuurt naar jouw verzekering of tussenpersoon. Achterop dit formulier vul je onze gegevens van Two Wheels Service Amsterdam in en het evt. geschatte schadebedrag voor het scooter schade herstel. Na een aantal dagen kan je de verzekering bellen om te vragen of het formulier is aangekomen en om een schade expertise bezoek in te plannen. De expert kan bij ons terecht van Maandag tot en met Vrijdag tussen 10:00 en 18:00 uur. Je dient de scooter op de afgesproken dag in de ochtend aan te leveren tussen 09:30 en 10:00 uur. Na het bezoek van de expert bellen wij je om alles te bespreken en te melden dat jouw scooter weer bij ons kunt komen ophalen.

STAPPENPLAN BIJ SCOOTER SCHADE

SCHADE MELDEN BIJ VERZEKERING

Meld de schade telefonisch bij je eigen verzekering. Zorg dat je de gegevens van je scooter klaar hebt staan. Bijvoorbeeld het merk, type en je kenteken. Dit staat allemaal vermeld op het kentekenbewijs.

*AANGIFTE DOEN BIJ POLITIE

Informeer of je aangifte moet doen bij de politie. Meestal dien je bij een diefstal schade aangifte te doen.

TRANSPORT NAAR TWO WHEELS SERVICE

Indien je niet meer veilig met je schadescooter kunt rijden naar Two Wheels Service, vraag na of je verzekeraar een eigen bergingsdienst heeft. Niet mogelijk? Vraag dan of Two Wheels Service het voertuig mag ophalen tegen vergoeding van der verzekeraar. Ons starttarief bedraagt 35 euro en 0,50 euro per gereden kilometer.

SCHADE TAXATIE OPSTELLEN

Verzekeraars willen graag een officieel schade taxatierapport ontvangen van de schade aan je scooter. Het opstellen van een schade taxatierapport kost 10% van het totale taxatie bedrag met een maximum van 200 euro. Alle erkende gerenommeerde verzekeraars dekken de taxatiekosten. Een schaderapport dient een officieel karakter te hebben.

Two Wheels Service Amsterdam is expert op het gebied van scooter schade. Arbeid, onderdelen, spuitwerk, plaatwerk, transport, kapdelen dienen allen netjes begroot te worden. Eerst ontvangen wij je en informeren wij je over de hoe de schade afgewikkeld wordt. Iedere beschadiging hoe groot of klein dan ook, dient vervolgens uitgerekend te worden en dient netjes gespecificeerd te worden in het rapport aan de hand van de actuele onderdelen prijzen in de systemen van de importeur/groothandels. Indien de schade boven de 500 euro uitkomt, schakelt de verzekering een schade expertise bureau in. Two Wheels Service Amsterdam ontvangt eerst je scooter, daarna werken we de scooter schade rapportage uit. Vaak duurt het even voordat de expert langs komt.

Indien het voertuig total loss verklaard wordt, blijft het voertuig zelf in de stalling staan, totdat de opkoper het wrak opgehaald heeft. Soms kan het hele proces enige weken in beslag nemen. Alle kosten voor het opstellen van het rapport, de ontvangst en communicatie met de expert en de stalling (7 dagen daarna €10,- per dag) zijn gedekt in de 10% taxatiekosten. De taxatiekosten dien je pas achteraf te voldoen en de nota krijg je direct dan mee verstuurd per e-mail, zodat je die direct kunt indienen bij je verzekeraar. Is jouw scooter total loss verklaard? Dan vervalt de 10% regel en wordt er een standaardtarief van €200,- in rekening gebracht.

SCHADE EXPERT AFSPRAAK

Boven een bepaald bedrag aan schade aan je scooter (vaak boven de 500euro), schakelt de verzekering een schade expert in. Samen met de expert controleren we of de schade taxatie (begroting van de schade) realistisch is en wij geven aan waarom een bepaalde reparatie zoveel kost. Bijvoorbeeld klopt het aantal arbeidsuren dat begroot is om de schade te herstellen en de kosten voor de materialen (plaatwerk/ kapdelen). Zijn er geen andere (oude) schades aan de scooter, die geen betrekking hebben op de geleden schade, die wel geclaimd worden. Tevens stelt de expert een dagwaarde vast en controleert of het zinvol is voor de verzekering om over te gaan tot een reparatie of een total loss situatie.

DAGWAARDE OF CATALOGUSWAARDE

LEES DEZE INFORMATIE GOED DOOR!

Cataloguswaard: De waarde die je opgegeven hebt bij de verzekering als verzekerd bedrag, is ook het bedrag waar je recht op hebt. Bijvoorbeeld 4.000 euro opgegeven als verzekerd bedrag, dan is daar ook de premie op gebaseerd en zal de verzekering, je in geval van een schade ook tot 4.000 euro vergoeden.

Dagwaarde: Indien je tegen dagwaarde verzekerd bent, dan heb je weliswaar 4.000 euro opgegeven als verzekerd bedrag, maar in geval van een schade, krijg je niet tot 4.000 euro uitgekeerd maar tot aan de dagwaarde van je scooter. Bijvoorbeeld je hebt je scooter verzekerd voor 4.000 euro, maar een gemiddelde prijs van een vergelijkbare scooter van dezelfde leeftijd kost op marktplaats 3.000, dan ontvang je ook maar tot 3.000 euro ondanks dat je jouw scooter voor 4.000 verzekerd dacht te hebben. De meeste scooters zijn gepersonaliseerd waarbij de scooter tegen een meerprijs in een speciale lak kleur gespoten is, delen voorzien zijn van poedercoating of bijvoorbeeld zadels naar eigen smaak bekleed zijn. Een Vespa is een Vespa in de ogen van de schade expert, of dit nu een zwarte of een mat blauwe is en de dagwaarde blijft gelijk ondanks dat de aanschafprijs vaak veel hoger ligt. Het is dus belangrijk na te gaan of je tegen dagwaarde of catalogusverzekerd bent. Informeer bij je verzekering of kijk je polis na.

TOTAL LOSS OF HERSTEL

Of de scooter herstelt mag worden hangt af van de (dag)waarde van je scooter in verhouding tot de kosten van een reparatie of de bieding van een opkoper. De schade bedraagt bijv. 2.000 euro, de scooter heeft een (dag)waarde van 3.000 euro en de opkoper biedt 1.500 euro op het wrak. Dan is het interessanter voor de verzekering om je scooter te verkopen voor 1.500 euro aan de opkoper en je 3.000 euro uit te keren.

(dag)waarde 3000 – 1500 verkoop wrak aan opkoper = 1.500 kosten voor verzekeraar

Het vergoeden van de schade reparatie kost de verzekering bij herstel 2.000 euro. In dit voorbeeld gaat je scooter (economisch) total loss. Het is voor de verzekering goedkoper om je scooter niet te laten repareren.

Zoek goed uit of je tegen poliswaarde of dagwaarde verzekerd bent. Laat altijd schade aan je scooter herstellen. Oude schades worden namelijk in mindering gebracht van je dagwaarde. Bij een volgde schade krijg je anders niets meer uitgekeerd indien een expert een oude schade in mindering brengt.

Scooter schade stappen Amsterdam Two Wheels Service
TIPS BIJ SCHADE

WAT TE DOEN NA EEN AANRIJDING?

Noteer direct het kenteken en kenmerken van de tegenpartij.

Bel de 112 alarmcentrale indien:
1. er gewonden zijn
2. bij ernstige schade
3. de tegenpartij geen Nederlands spreekt of het een buitenlands voertuig betreft
4. de tegenpartij is doorgereden
5. bij een misdrijf (onverzekerd/drank/geweld/geen rijbewijs/roodlicht/snelheid)
6. de tegenpartij geen medewerking verleent tot het verstrekken van informatie

Noteer het referentienummer van politie. Bijv. het procesverbaal-nummer of het registratienummer.

VERZAMEL BEWIJS

Maak direct daarna foto’s met je mobiele telefoon en verzamel zoveel mogelijk bewijs.

Noteer kenteken, naam, adres, telefoonnummer van de tegenpartij en van getuigen / omstanders.

Noteer ook de straatnaam en maak een duidelijk situatie schets van het ontstaan van de schade. Maak foto’s van de schade aan je scooter, de schade aan de tegenpartij, de verkeerssituatie ter plaatse en (gebreken in) de weg.

VUL EEN EUROPEES SCHADEFORMULIER IN

Samen met de tegenpartij vul je een schadeformulier in.

Zorg ervoor dat duidelijk is hoe de aanrijding / schade tot stand gekomen is. Vul het formulier volledig in en onderteken allebei het formulier ter plaatse.

De achterkant vul je thuis volledig in en daarna stuur je het schadeformulier naar jouw verzekering.

WIE IS AANSPRAKELIJK

Voor het verdere verloop is het van belangrijk om te weten wie aansprakelijk is?

Degene die aansprakelijk is voor het ontstaan van de schade dient de tegenpartij, schadeloos te stellen. Om een schadevergoeding te ontvangen dien je te kunnen bewijzen dat de tegenpartij aansprakelijk is of je dient zelf voldoende verzekerd te zijn (WA Casco / All-risk).

Een ongeluk met een onbekend of onverzekerd voertuig is verhaalbaar op Het Waarborg Fonds Motorverkeer. Informeer hiernaar bij je verzekering indien van toepassing.

Je hebt schade als gevolg van een gebrek in de weg? Bijv. een gat in de weg of er was niet gestrooid. Stel via je verzekeraar of stel zelf de gemeente aansprakelijk. Lees meer over dit onderwerp bij glijschade op deze pagina.

NIET ONDERLING DE SCHADE REGELEN TER PLAATSE

Ga niet akkoord met een voorstel om onderling de schade te regelen zonder dat je precies weet wat de kosten en de gevolgen hiervan zijn.

Vaak lijkt iets een kleine blikschade, maar in de praktijk blijkt de schade veel groter en kostbaarder om te herstellen. Laat dus eerst te allen tijde, een erkende reparateur of schade specialist het totale schadebedrag begroten. Bij Two Wheels Service kun je een officiële schade taxatie op laten stellen.

Behalve de zichtbare schade aan je scooter, kunnen er ook verborgen schades en letsels zijn die nadien pas zichtbaar/merkbaar worden. Ook kleding kan beschadigd zijn zonder dat het je direct opvalt. Vervolgschades zoals het tijdelijk vervoer terwijl je scooter herstelt wordt en diverse kosten die onderdeel van de totale schadeafwikkeling zijn, worden vaak over het hoofd gezien.

Neem eerst de tijd om rustig de totale schade op te nemen voordat je overhaast een beslissing neem

scooter schade formulier two wheels service amsterdam